sâmbătă, 13 februarie 2016

Blat de tort cu cacao



Bună ziua! O sa vă prezint azi o rețetă ușoară de blat care se pretează la multe tipuri de torturi trampate(insiropate).Mâine o să fac si un tort cu acest blat.O să vedeți după ce il faceți cât de usor puteți sa il tăiați pe orizontală pentru a-i pune crema ( o crema cu ciocolata cu mascarpone de exemplu ,pe care o puteti vedea aici) si cu siguranță veți ști să preparați cu el un tort foarte bun.Puteți viziona rețeta pe youtube daca doriți.



Ingrediente:
6 oua
200g zahar
180g faina 
20g cacao
4 linguri ulei
4 linguri apa rece


Mod de preparare:
Preîncalziți cuptorul la 180 grade(temperatura potrivita).Ungeți o tavă rotundă cu diametrul de 22-23cm cu unt si tapetați-o cu hartie de copt.Puteți sa puneți si intr-o tava putin mai mică dar va trebui sa aiba peretii mai inalti căci blatul va creste la copt. Daca veți pune intr-o tavă mai mare de 23cm nu o sa puteți sa tăiați blatul în trei pe orizontală așa cum cer majoritatea rețetelor.
Separați albusurile de gălbenușuri. Mixați albușurile spumă ,adăugați zahărul treptat si mixați in continuare aproximativ 3 minute.Apoi frecați galbenusurile cu uleiul pe care il puneti treptat si apoi cu apa rece adaugata tot treptat. Compozitia de galbenusuri se pune putin cate putin peste albusurile mixate cu zahar amestecand usor de jos in sus.Apoi adaugati treptat faina cernuta amestecand usor la fel si ultima oara puneti cacao,î
ncorporând-o usor si pe aceasta. Compozitia rezultata o turnati in tava ,nivelati usor si bagati in cuptorul preîncalzit la 180 grade pentru 30 minute.Este gata cand trece testul scobitorii.
Lasati sa se raceasca in tava si apoi il taiati pe orizontala in trei sau in doua dupa cum va cere reteta de tort pe care vreti sa o pregatiti. 





https://youtu.be/Xcza9LkDFi8

Va recomand la  acest blat o "Crema de ciocolata cu mascarpone", o puteti viziona pe canalul meu youtube <<aici >>
De asemenea puteti viziona o reteta de tort creatie proprie ,cu aceast blat, 
"Tort Alexia"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu