duminică, 21 februarie 2016

Reteta "Chec ghepard din albusuri"

Buna ziua,azi va scriu o reteta proprie de chec.L-am numit chec ghepard datorita aspectului dupa cum o sa vedeti.Este un chec doar cu albusurile de la oua ,fara galbenusuri. Nu este greu de facut si este deosebit.Sper sa va placa si sa incercati reteta. 




https://youtu.be/j8VKxV5fVM8
























Ingrediente:
4 albusuri
250g zahar pudra sau zahar tos extrafin
250g faina+3 linguri 
3 linguri cacao
esenta de vanilie
un praf de sare
200ml lapte la temperatura camerei
200g unt la temperatura camerei
1 lgt praf de copt.


Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 170 grade(temperatura potrivita).Ungeti o forma de chec mare sau de cozonac cu unt si tapetati-o cu cacao.
Alifiati untul(il mixati putin),adaugati zaharul treptat si esenta de vanilie mixand in continuare aproximativ 3 minute,apoi adugati 2 linguri faina,amestecati si pe urma puneti putin lapte ,iar amestecati si tot asa alternati punand odata faina ,odata lapte pana incorporati toata faina si laptele.Sa aveti grija laptele sa nu fie rece ci la temperatura camerei.Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugati treptat peste compozitia de mai sus.Cand incepeti sa puneti albusurile nu mai mixati,le încorporati cu o lingura de lemn sau un tel amestecand usor de jos in sus. Dupa ce s-a omogenizat compozitia o impartiti in doua castroane. Intr-un castron puneti cele 3 linguri de faina si încorporati usor iar in celalalt castron puneti cacao amestecand-o la fel de usor. Puneti cele doua compozitii in doua posuri si incepeti  sa turnati in tava de chec dupa cum urmeaza:Pe fundul tavii ,pe margine turnati cu posul in care aveti compozitia alba 2 rulouri,apoi pe mijloc puneti cu posul compozitie cu cacao.Dupa aceea faceti invers,puneti pe margini compozitie cu cacao si pe mijloc compozitie alba si faceti asa pana cand se termina toata compozitia de chec.La sfarsit cu ajutorul unei furculite nivelati suprafata creându-se astfel o suprafata marmorata frumos.Bagati in cuptorul incins pentru aproximativ 40-50 minute.Dupa ce ati verificat cu scobitoarea(daca iese curata din chec inseamna ca e facut),scoateti din cuptor si lasati in forma aproximativ 10 minute dupa care scoateti checul din forma si lasati sa se raceasca pe un gratar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu