joi, 4 februarie 2016

"Cheesecake cu capsuni si zmeura"-Cristine cuisine



https://youtu.be/kdw8CtTJLfM



450g branza cremoasa de vaci,
un ou,
125g biscuiti digestivi,
2,5 linguri amidon de porumb,
60 ml smantana lichida pentru frisca,
60g unt topit,
70g zahar tos,
esenta vanilie,
1lgt coaja rasa portocale,
1lgt coaja rasa lamaie,
iar pentru gelatina cu capsuni:
80g zahar,150ml apa,
125g capsuni congelate sau proaspete,
5g gelatina(1/2plic)
50 ml apa,
2-3 linguri sirop de visine,optional


Mod de preparare:

Preîncalzim cuptorul la 180grade(temperatura medie). Ungem cu unt o tava  rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 18-20cm si o imbracam cu hartie de copt,adica punem si pe fundul tavii si pe peretii acesteia hartia,pentru a se desprinde mai usor si ca sa aiba la final un aspect frumos prajitura. 
Macinam biscuitii cu ajutorul unui robot sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu făcalețul sau cu ajutorul unei sticle. Amestecam biscuitii cu untul topit apoi punem aceasta compozitie in tava si o tasam cat putem niveland-o frumos. Punem tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute. Dupa cele 10 minute o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin, atat timp cat pregatim compozitia de branza.

Amestecam zaharul cu amidonul si apoi punem peste branza si mixam aproximativ 2 minute. Adaugam oul si mixam din nou putin,apoi adaugam vanilia si smantana mixand in continuare dar putin nu foarte mult.Puteti sa faceti toate astea cu ajutorul unui tel nu neaparat cu mixerul. La final se adauga coaja rasa de lamaie si de portocale.Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si introducem in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 50-60 minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Cand s-a racit pregatim gelatina cu capsuni dupa cum urmeaza:

Punem pe foc cele 80g zahar cu 150ml apa si fierbem aproximativ 2 minute,apoi adaugam capsunile care nu trebuie decongelate si mai lasam putin pe foc mic aproximativ tot 2 minute pana isi lasa aroma si zeamă capsunile.Daca sunt mari le taiati in prealabil in 4 sau in 2 daca sunt mai mici.Luam craticioara de pe aragaz si punem 2-3 linguri de sirop de visine(eu l-am facut in casa ,o sa va scriu in viitor reteta). Nu este obligatoriu sa puneti dar siropul accentueaza gustul si culoarea.Cand compozitia este calduta spre rece ,in nici un caz sa nu fie fierbinte adaugam gelatina pregatita in felul urmator: Se pun intr-un ibric mic cele 5 g de gelatina cu 50 ml apa la temperatura camerei sau rece si se lasa 10 minute dupa care se pune pe baie de abur foarte putin pana cand se topeste gelatina. Sa nu puneti niciodata direct pe aragaz sau sa o turnati peste un lichid fierbinte pentru ca atunci isi va pierde propietatile si nu va mai gelifia. 

Dupa ce ati turnat gelatina peste  capsuni turnati compozitia peste cheesecake si bagati in frigider pentru cel putin 3 ore,sau lasati peste noapte pana a doua zi.Il scoateti apoi ,desprindeti usor peretii detasabili,eventual stergeti cu o laveta inmuiata in apa calda peretii pe exterior ca sa se desprinda mai usor. Apoi scoateti hartia de copt si prajitura dvs este gata. Arata foarte bine si este foarte gustos.Incercati reteta si nu o sa regretati,se face usor si rezultatul final o sa va multumeasca.Puteti sa ma intrebati orice,eu va raspund cu mare drag.Puteti sa urmariti reteta video pe youtube.Va fac o poza cu produsele pe care le-am folosit eu si sunt foarte multumita. Branza nu este grasa(incerc sa fac cu mai putine grasimi pentru familie,in special pentru copii) si este la un pret mai mult decat rezonabil.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu