miercuri, 3 februarie 2016

Negresa cu zmeura





Ingrediente:

125g unt(82%),
50g ciocolata neagra,
2 oua mari sau 3 oua mici,
250g zahar tos,
115g faina alba simpla(650),
20g cacao,
1 lingurita praf de copt,
150g zmeura congelata sau proaspata.

Mod de preparare: 

            Preîncalziți cuptorul la 160 grade,(temperatura mica spre medie).Pregatiti o tava cu dimensiuni de 25x15 pe care o ungeti cu unt si o imbracati cu hartie de copt.
          Ciocolata si untul se pun la bain-marie,amestecand usor pana se topesc.
         Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi adaugati amestecul de ciocolata cu unt mixand in continuare. Amestecati faina cu cacao si praful de copt si apoi le incorporati si pe ele in compozitie.Zmeura o amestecati cu o lingura din faina pregatita  pentru prajitura si o adaugati la final.Nu decongelati zmeura .Puneti compozitia in tava si o bagati in cuptorul preancalzit la 160 grade si o coaceti aproximativ 45-50 minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca inainte de a o portiona.Va ies aproximativ 8 portii. Daca vreti mai multe portii dublati cantitatile si coaceti prajitura intr-o forma cu dimendiuni de 30x20cm.             Dimensiunea tavii nu trebuie sa fie exact asta,va ajut sa va orientati si sa nu pregatiti o tava prea mare sau prea mica.Este un deliciu la cafeaua de dimineata aceasta negresa,o sa vedeti are un gust combinat de cacao,ciocolata si zmeura,aceasta din urma dand o tenta usor acrisoara si parfumata care echilibreaza zaharul din prajitura.La cererea dvs o voi posta si video pe youtube.

 Pofta buna!
                        


                                                      
inainte de a o baga in cuptor



dupa ce am scos-o din cuptor





Va recomand sa incercati si reteta de "Negresa cu biscuiti  OREO"
sau reteta mea de Negresa pentru post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu