duminică, 10 aprilie 2016

"Crema catalana"

       



  Buna ziua,la rugamintea unor prieteni o sa va prezint azi crema catalana.Aceasta reteta provine din Spania si multi o asemuiesc cu creme brulée. De fapt au arome diferite si se prepara diferit.O sa vedeti,este un desert foarte usor de pregatit in cazul in care aveti musafiri si este extrem de gustos.
         Puteti sa si vizionati aceasta reteta pe canalul meu youtube << aici >>
                                                                       

                                                          Reteta video


https://youtu.be/sOkoHVMgYYA


Ingrediente:

  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100g zahar tos
  • 1 baton scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 20g amidon de porumb
  • aproximativ 25g zahar brun pentru griat
  • putina scortisoara macinata
Mod de preparare:

          Punem intr-o craticioara 400ml lapte cu batonul de scortisoara si coaja de lamaie care trebuie taiata nu rasa.In cazul in care o puneti rasa va trebui sa strecurati laptele inainte de a-l amesteca cu galbenusurile. Aduceti la punctul de fierbere laptele cu scortisoara si coaja de lamaie apoi opriti focul si puneti un capac ,lasand sa stea asa aproximativ 5 minute.Practic infuzati laptele cu aromele de scortisoara si lamaie.Intre timp amestecati zaharul tos cu amidonul si incorporati in galbenusuri amestecand cu un tel ca sa se omogenizeze compozitia.Scoateti batonul de scortisoara si coaja de lamaie din laptele fiert si turnati usor asa fierbinte cum este peste compozitia de galbenusuri amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase(sa nu coaguleze galbenusurile,laptele fiind fierbinte). Puneti compozitia rezultata din nou la foc mic si amestecati intr-una pana cand se ingroasa crema.Turnati imediat in boluri si puneti deasupra fiecarui bol folie alimentara (o puneti aproape lipita de crema ca sa nu se formeze condens in interior).Bagati in frigider sa se raceasca.Peste aproximativ 2 ore scoateti din frigider,dati la o parte folia alimentara si puteti servi in 2 moduri. Fie amestecati zahar brun cu scortisoara si presarati deasupra lasand cateva minute asa inainte de servire ,ca sa se topeasca putin zaharul dand un gust foarte placut,fie presarati zahar brun deasupra si il griati(ardeti) cu arzatorul de bucatarie.


      Pofta buna!


laptele fiert cu arome si galbenusurile amestecate cu zahar,amidon si putin lapte


compozitia rezultata din amestecarea tuturor ingredientelor pusa la fiert


crema a fiert si s-a ingrosat

am pus crema in boluri

presaram inainte de servire zahar brun si dupa preferinte griem





crema presarata cu zahar brun si scortisoara


crema presarata cu zahar brun si griat(ars cu arzatorul de bucatarie)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu