miercuri, 17 februarie 2016

Bagheta frantuzeasca

      Buna ziua,vreau sa va scriu azi o reteta de paine.O sa va intrebati ce caută painea in lumea prajiturilor.In primul rand ca painea poate fi folosita in multe deserturi si oricum eu am sa va arat mai multe retete de aluaturi,chiar si de pizza.Puteti crea o pizza desert de exemplu, dar toate la timpul lor.Acum o sa vedeti o reteta simpla care cu siguranta va va provoca sa o incercati si dvs.


                                                                          Reteta video

https://youtu.be/m-wUIxNtTJQ




         Ingrediente:

275g faina simpla(650)
175ml apa calduta(38*)
1 lgt sare 
un pliculet drojdie uscata(7g)
1 lg ulei de masline
seminte susan(optional)

                 Mod de preparare:

 Preîncalziti cuptorul la 200 grade(ventilatie). Daca aveti un cuptor pe gaze care nu va afiseaza temperatura dati la temperatura mare.
Intr-un castron amestecati faina cu sarea si drojdia,adaugati uleiul de masline si apoi treptat apa amestecand cu o lingura de lemn si pe urma cu mana pana se formeaza un aluat. 

Rasturnati aluatul pe masa si framantati 10 minute,pana cand aluatul devine elastic.Il puneti intr-un castron tapetat cu faina si il acoperiti cu folie alimentara lasandu-l sa creasca 30 minute ,ferit de curent sau frig.Dupa cele 30 minute rasturnati aluatul pe masa si formati un rulou lung cat diagonala tavii de cuptor.

Tapetati tava cu faina ,puneti ruloul in tava si taiati-l cu foarfeca de bucatarie in profunzime dar nu pana jos, din 10 in 10cm,formand o bagheta din chifle unite.Pentru a intelege mai bine urmariti reteta video,acolo veti vedea exact cum am facut.

Ungeti o folie alimentara cu ulei si acoperit bagheta pentru o jumatate de ora, apoi dupa cele 30 minute dati folia la o parte,ungeti bagheta cu ulei, presarati seminte de susan si bagati in cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute.

Inainte de a baga painea in cuptor stropiti cuptorul cu apa rece sau puneti cateva cuburi de gheata intr-o tava pe ultima treapta jos in cuptor pentru ca astfel veti obtine o paine cu coaja mai groasa, crocanta.Cand s-a copt o scoateti din cuptor si o lasati putin sa se raceasca inainte de a o consuma.Rece se poate felia foarte frumos.Pofta buna!





                                                          







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu