marți, 29 martie 2016

"PIZZA rapida de post"

        Buna ziua,dupa ce v-am prezentat reteta mea de aluat de pizza rapid ,o sa va scriu o reteta de Pizza pe care o puteti realiza cu ajutorul acestui aluat.Pentru ca suntem in postul Pastelui va fi o reteta de post. Se pot face multe tipuri de pizza cu ajutorul retetei de aluat scrisa de mine dar azi o voi face pe aceasta.

 Reteta video


https://youtu.be/WqLSxu_yO9Y

Ingrediente pentru o pizza cu diametrul de 28cm:


  • Aluat de pizza(aproximativ 200g)aveti reteta pe blog<<aici>> sau pe canalul youtube <<aici>>
  • sos de rosii pentru pizza(vezi reteta mai jos)
  • un sfert ardei gras
  • o jumatate de ceapa
  • 50g masline fara samburi
  • 50g porumb boabe din conserva
  • 3 ciuperci proaspete sau din conserva
  • Optional:branza tofu taiata cubulete
 Observatie:cantitatile  sunt aproximative,daca doriti puteti pune mai mult sau mai putin,in functie de gustul dvs.
Pentru sos avem nevoie de :

  • 250g sos de rosii(suc de rosii din conserva,sau rosii proaspete taiate marunt)
  • o jumatate ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1lgt busuioc uscat sau proaspat taiat marunt(se poate inlocui cu oregano)
  • 4-5 ciuperci proaspete taiate marunt(sau ciuperci din conserva)
  • sare si piper dupa gust
  • optional fulgi de ardei iute(peperoncini)
  • 2-3 linguri ulei de masline
Observatie:cantitatea aceasta de sos ajunge pentru aproximativ 4 pizza cu diametrul de 28cm.

Mod de preparare:

         Preîncalziti cuptorul la temepratura de 230-240 grade(temperatura mare).
        Ungeti cu ulei de masline o tava de pizza cu diametrul de 28cm,intindeti o foaie rotunda din aluat(daca doriti o pizza cu aluat mai pufos,mai inalt puneti cantitate mai mare de aluat,aproximativ 350g).
       Asezati foaia de aluat in tava,o intepati cu furculita,o acoperiti cu folie alimentara si o lasati asa 20-30 minute.
       Intre timp pregatiti sosul de rosii dupa cum urmeaza:
       Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul de masline,ceapa taiata marunt pe care o inabusiti putin apoi adaugati si usturoiul taiat feliute subtiri, busuiocul, mai lasati putin si apoi adaugati ciupercile taiate marunt. Lasati pe foc mic pana cand scade putin zeama lasata de ciuperci si turnati sosul de rosii,asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic pana scade sosul si se ingroasa,aproximativ 5-7 minute.Puteti sa puneti si o lgt de zahar pentru a taia aciditatea sosului de rosii din conserva.
      Dupa ce a trecut o jumatate de ora cu foaia de pizza acoperita cu folie alimentara ,ungeti foaia cu sos de rosii (atentie,sa nu puneti mult sos pentru ca nu se va coace frumos,nu va iesi buna,trebuie doar unsa cu sosul de rosii).        Asezati pe rand,ceapa taiata jullien,maslinele taiate fara samburi,ardeiul taiat cubulete sau jullien,ciuperciile taiate felii, boabele de porumb,apoi bagati tava in cuptor pentru aproximativ 12-15 minute.Daca foaia de aluat este mai groasa o lasati putin mai mult.
       Din 200g aluat iese o pizza cu aluat subtire,usor crocant.Din reteta de aluat pizza pe care o gasiti pe blogul <<aici>>,sau canalul meu youtube <<aici>> va ies patru bucati aluat de aproximativ 200g.
     Se serveste calda sau fierbinte cu sos ketchup dulce sau picant.
                                                 
                                                     Pofta buna!



ingrediente pentru asamblarea pizzei

ingrediente pentru sosul de pizza

ceapa si usturoiul se calesc usor

se adauga busuiocul,apoi ciupercile

se adauga sosul de rosii

este gata sosul de rosii pentru pizza

foaia de aluat pentru pizza asezata in tava
s-a pus sosul de rosii

s-au adaugat celelalte ingrediente

pizza este gata!



Un comentariu:

  1. Iese la fel de bună ca și pița normală .Toate rețetele pe care le prezentați sunt reușite , iar explicațiile date pentru realizarea lor sunt edificatoare .Mulțumesc și succes pe mai departe .

    RăspundețiȘtergere