luni, 29 februarie 2016

"Blat alb simplu pentru tort"

Buna ziua,azi o sa va prezint o reteta de blat simplu pentru torturi insiropate.Dupa parerea mea cele mai gustoase torturi raman cele insiropate desi acum rar se mai gaseste asa ceva intr-o cofetarie.La moda sunt torturile cu spuma de ciocolata,cu blat de biscuiti cu blaturi neînsiropate care pot fi mai usor ornate cu creme si glazuri speciale de ornat(de exemplu ice royal),care rezista mai bine in vitrina unei cofetarii si care sunt mult mai usor de modelat.
Sunt intr-adevar si torturi neînsiropate foarte bune dar preferatele mele raman cele insiropate probabil si pentru ca imi aduc aminte de gustul copilariei. Maine o sa va prezint o reteta simpla de tort care se face cu acest tip de blat si in timp o sa va mai prezint multe retete care pot fi realizate cu blatul alb simplu.
  
                                                      Reteta video 

https://youtu.be/2lclFpBx82I

Ingrediente:

190g faina 
170g zahar tos
3 linguri ulei
2 linguri apa rece
6 oua

Mod de preparare:

Preîncalziti cuptorul la 180 grade(temperatura potrivita).Ungeti cu unt o tava rotunda de tort cu diametrul de 22 cm si tapetati baza(fundul)ei cu hartie de copt.
Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile si adaugati zaharul treptat mixand in continuare aproximativ 3 minute pana se topeste zaharul.

Galbenusurile le mixati adaugand treptat intai uleiul si apoi apa rece. Încorporati usor galbenusurile frecate cu ulei si apă in albusurile mixate cu zahar, amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn,o paleta sau un tel.

La final adugati faina in ploaie,cernută, amestecand in continuare usor pana la încorporarea acesteia.Dupa ce s-a omogenizat amestecul puneti compozitia rezultata in tava si bagati in cuptor pentru aproximativ 20-30 minute.

Ca sa vedeti daca este gata bagati o scobitoare si daca iese curata blatul este copt. Scoateti blatul din cuptor si lasati in tava aproximativ 15 minute apoi il scoateti din tava si il puneti pe un gratar sa se raceasca. Acest blat dupa cum vedeti nu are nici un fel de arome pentru ca aromele vor fi puse in siropul pe care il pregatiti pentru tort.Este un blat usor de facut si care nu are nevoie de parf de copt ca sa creasca frumos.Gasiti  reteta mea si pe youtube.
Spor la treaba!





Va recomand sa vedeti si reteta de blat cu cacao pe blogul meu <<AICI>>
sau pe canalul meu youtube << AICI>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu